Златото и неговата роля за кожата

16 октомври 2021
Златото и неговата роля за кожата

Красивият и благороден метал, който олицетворява слънцето, винаги е бил символ на слава, просперитет, небесен огън, здраве и вечен живот. Освен това е асоцииран с красота и съвършенство. Поради забележителните си качества златото намира редица приложения и в медицината и в козметиката.

Науката е доказала отлични бактерицидни свойства на този метал и способността му да действа като проводник на основни микроелементи, подобряващи кръвния поток, стимулиращи обменните процеси на тялото и дишането на кожата.

Лечението със златни листа, използвано в Япония, показва, че то е в състояние да подмлади кожата и значително да намали бръчките. Според резултатите от това лечение, влагата се заключва от златото, което поддържа кожата здрава благодарение на запазването на колагена и потискането на разграждането на еластина.

 

Ползи от златото за грижа за кожата:

 

  1. Намалява бръчките, фините линии и тъмните петна

Да има чиста кожа, без бръчки и петна, е желанието на всяка жена. Златото може да активира клетките на епидермиса, което намалява отпускането на кожата. По този начин намалява бръчките, фините линии и петната и следи по кожата и ще ви направи по-млади.

 

  1. Регенерира кожата и обновява клетките

 Йоните в златото помагат за стимулиране на клетките, нервите и  кръвоносните съдове в тялото, което води до подобрено кръвообращение. Това ще увеличи метаболизма на кожните клетки и извеждането на токсините от тях.

 

  1. Предотвратява преждевременното стареене на кожата

Сухотата на кожата може да доведе до нейното преждевременно стареене. Използването на злато може да намали сухотата на кожата и помага за увеличаване на метаболизма. Това предотвратило преждевременното стареене на кожата.

 

  1. Златото изравнява и изсветлява тена

Ако се позовем на историческите източници за Древен Египет, в тях се споменава, че един от режимите на красота, който Клеопатра спазва, е използването на злато. Клеопатра използва златна маска всяка вечер, за да подобри тена си и да поддържа кожата си млада, блестяща и красива.

 

  1. Изчерпването на колагена се забавя

Колагенът се произвежда естествено в тялото ни и го поддържа гъвкаво. Той е отговорен за това да се радваме на гладка кожа и блестяща коса дълго време. Нивото на колаген в тялото започва да се изчерпва от 25-годишна възраст. Тогава стават забележими и първите промени в кожата. Грижата за кожата със злато може да забави изчерпването на нивото на колаген в кожните клетки.

 

  1. Намалява щетите от слънцето върху кожата

Всички знаем, че кожата ни потъмнява от слънцето и се образуват петна.  Производството на меланин или черен пигмент в кожата е отговорно за почерняването на кожата, когато е изложена на слънчева светлина. Производството на меланин в организма може да бъде намалено с използването на злато.

 

  1. Кожните заболявания и алергиите могат да бъдат лекувани

Египтяните вярвали, че златото има лечебни свойства, които могат да помогнат за лечението на много заболявания. Антиоксидантните свойства, присъщи на златото, помагат за увеличаване на кръвообращението, което води до намаляване на акнето и други кожни заболявания.

 

  1. Лекува възпаленията по кожата

Твърди се, че златото има антибактериални и противовъзпалителни свойства, които помагат на кислорода да навлезе в кожата и способстват за обновяване на клетките. Това помага при лечение на язви и други възпалителни заболявания на кожата.

 

  1. Увеличава еластичността на кожата

Кожата има тенденция да отпуска, когато нейната еластичност намалява или е напълно загубена. Използването на злато може да разгради еластина постепенно и да възстанови еластичността на тъканите. Това допълнително би предотвратило увисването на кожата. Златото увеличава еластичността на кожата, като по този начин я прави стегната и тонизирана.

 

  1. Озарява кожата

Златото помага за подобряване на кръвообращението, поради което помага за хидратирането и поддържането на нивото на влага в кожата. Малките частици злато се абсорбират в кожата, придавайки й красив блясък. Това прави кожата здрава, свежа и сияйна.

 

В заключение, златото ни дава красива, блестяща и младежка кожа, забавя изчерпването на колагена, повишава еластичността на кожата, изсветлява тена, стимулира клетъчния метаболизъм, което прави кожата стегната, подобрява кръвообращението и предотвратява преждевременното стареене, появата на бръчките и петна.

 

Нашите всекидневни избори са отношението ни към света.

прочети още

Благотворителни инициативи

прочети още

Възможност да научите повече за нашата козметика за кожа, коса и тяло, както за бебета, деца, така и за възрастни

прочети още
Pazaruvaj - Надежден помощник за покупки